Skip to main content

3 restaurants, 3 prijscategorieën in Amsterdam

Amsterdam loopt over van de hoeveelheid restaurants en brasseries. Er zit voor iedereen wel iets leuks tussen; van de plaatselijke snackbar tot een sterrenrestaurant. In dit artikel geef ik je per prijscategorie (studentenprijs, gemiddeld en duur) een echte aanrader.

Skek (studentenprijs)

Eetcafé Skek (Stichting Kriterion EetKaffee) wordt volledig gerund door studenten. Je kan het zien als een soort studentenvereniging. Samen hebben zij het eetcafé van A tot Z opgericht en groot gemaakt. De huisstijl is gezellig, lekker en duurzaam. Zo letten ze op de afkomst en het productieproces van hun ingrediënten en koken ze voornamelijk met seizoensgebonden producten. Bij Skek kan je terecht voor een burger (rund of tofu), ravioli of een lekkere curry. De gerechten kosten rond de 15 euro, maar studenten krijgen 25% korting. Neem dus zeker je studentenkaart mee!

Adres: Zeedijk 4-8, 1012 AX Amsterdam

De Pizzabakkers (gemiddeld)

Met maar liefst 9 vestigingen in Amsterdam is De Pizzabakkers één van de populairste pizzeria’s. Je kan bij hen terecht voor een ruime keuze aan pizza’s en salades. De meeste pizza’s kosten nog geen 12 euro. Verder heeft dit restaurant een leuke samenwerking met filmtheater Rialto. Voor een bedrag van 15 euro kan je een film kijken bij Rialto om ervoor of erna te genieten van een pizza bij De Pizzabakkers.

Adres (locatie de Pijp): 1e Sweelinckstraat 16, 1073 CM Amsterdam

Buffet van Odette (duur)

Als je wat chiquer (maar betaalbaar) wilt dineren kan je reserveren bij het Buffet van Odette. Dit restaurant heeft een prachtig uitzicht op de Prinsengracht en het personeel is erg behulpzaam en vriendelijk. Er is een groot aanbod aan voorgerechten, hoofdgerechten en wijnen. Als nagerecht is de Sticky Toffee Cake een echte aanrader, alleen daarvoor zou je hier al naartoe moeten!

Adres: Prinsengracht 598, 1017 KS Amsterdam

Ben je nog niet zo bekend in Amsterdam? Lees dan de blog van Brechtje over de onontdekte pareltjes van Amsterdam!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Amsterdam Studentenstad

Amsterdam biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Amsterdamse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, een lijst van up-coming feestjes, toegangskorting bij evenementen, een verzameling van de beste kamers, toegang tot de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Amsterdam.

Studeren in Amsterdam

Ga jij studeren in Amsterdam? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Amsterdam

Ga je in Amsterdam studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Amsterdam en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Amsterdam

Amsterdam is een van de beste steden om te studeren. Wij schreven zelfs een heel artikel met redenen om in Amsterdam te studeren!

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Amsterdam

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Amsterdam Studentenstad.

Gezondheidszorg in Amsterdam

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Amsterdam staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.