Skip to main content

10x: dit moet je écht niet doen met je smartphone!

We hebben allemaal weleens gedacht: “Dit had ik niet met mijn smartphone moeten doen”. Je geeft je telefoon bijvoorbeeld aan iemand die mega onhandig is. Of je beschadigt je telefoon op de domste manier ever. Wij stelden daarom een lijstje op met tips hoe je je smartphone niet moet gebruiken!

1. Bieropener

De mannen herkennen dit vast en zeker. Je pakt een biertje uit de koelkast, maar kan de bieropener niet vinden. Wat gebruik je dan? Alles behalve je smartphone! Met het openen van je biertje kan je jouw smartphone namelijk lelijk beschadigen. En dan hebben we het niet eens over de manieren waarop je biertje kan gaan zwemmen in het bier.

2. Onderzetter

Je bent thuis of in de kroeg lekker aan het borrelen. Niet iedereen gebruikt een onderzetter thuis of in de kroeg. En zeker studenten niet… Maar toch komt het weleens voor dat je je biertje of glas cola op je smartphone zet, bewust of onbewust. Bad idea…

3. Spinner

Spinners waren de laatste tijd echt een hype. Je kan die dingen draaien en er trucjes mee doen. Voor sommige mensen werkt dit erg kalmerend. Ook wanneer ze het met hun smartphone doen. Heb jij deze neiging? Doe het dan toch maar niet! Voordat je het weet valt je telefoon ergens en is hij kapot…

4. Anti-stressmethodes

Voor sommigen werk spinnen kalmerend, maar voor anderen zijn er nog meer anti-stressmethodes met hun smartphone. Je telefoon in de lucht gooien en weer vangen, overgooien met een maatje of het hoesje elke keer om doen en dan weer eraf halen. Hoe onbenullig dit ook klinkt: je snapt wel dat je smartphone hierdoor flink beschadigd kan worden!

5. Kinderen

Je kent het wel: je hebt kleine broertjes, zusjes, neefjes of nichtjes en om ze rustig te krijgen geef jij je smartphone aan ze. Want dan kunnen zij rustig een filmpje kijken of een spelletje spelen. Totdat je smartphone in hun mond belandt… Nu maar hopen dat je telefoon waterdicht is ;). (En dan laten we nog even buiten beschouwing hoe ranzig dit eigenlijk is).

6. Foto’s maken in het buitenland

Als je in het buitenland bent, wil je natuurlijk een foto waar jij en je hele gezelschap op staan. Maar niet iedereen is te vertrouwen! Vraag dus niet zo maar aan iemand om een foto te maken. Want voordat je het weet, ben jij je smartphone kwijt. En dan is dat hele vakantiegevoel opeens weg als jij op het politiebureau zit om aangifte te doen! (Oplossing: gebruik net als alle Aziatische toeristen, die je normaal keihard uitlacht, een selfiestick!)

7. Telefoonnummer fiksen

Met een drankje op vind jij het nodig om van Jan en alleman telefoonnummers op te slaan. Maar terwijl jij je best doet om je evenwicht te bewaren, kan diegene er zomaar met je telefoon vandoor gaan! Vooral als diegene ook een bakkie opheeft kan het, vaak onbewust, gebeuren dat hij of zij afgeleid wordt en de benen neemt! Met jouw smartphone dus…

8. Laten liggen op het toilet

Soms kan je je smartphone gewoon niet kwijt in je broekzak of in je tas. Dus leg je hem ergens in het toilet: bijvoorbeeld bij de kraan. Handig! Alleen ben je zo bezig met het dichtkrijgen van je skinny jeans dat je dit simpelweg vergeet. Tien minuten later sta je buiten en kom je erachter dat je telefoon nog op het toilet ligt… nu maar hopen dat niemand hem heeft meegenomen!

9. Stuiterbal

Soms zijn er van die momenten dat je even je telefoon op je bed gooit. Dat kan toch niet mis gaan? Fout! Je gooit je smartphone op je bed, maar die maakt nog eens een salto, raakt je kat en valt zo op de grond. Je zou toch denken dat je bed groot genoeg is en je telefoon niet op de grond valt…

10.  Schuurspons

Er zijn weleens momenten dat je je telefoon zo hard of raar laat vallen. Hij schuurt bijvoorbeeld een meter over straat, hij valt op het hoekje van de tafel of hij springt gewoon uit je handen. Die dingen gebeuren weleens. Met een gebarsten scherm en allerlei deuken in je telefoon tot gevolg…

Doe dus vooral voorzichtig met je smartphone! Heb je deze dingen al meegemaakt en heb je een nieuwe smartphone nodig? Kijk dan op de website van Ben. Zij hebben goede deals voor studenten!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Amsterdam Studentenstad

Amsterdam biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Amsterdamse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, een lijst van up-coming feestjes, toegangskorting bij evenementen, een verzameling van de beste kamers, toegang tot de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Amsterdam.

Studeren in Amsterdam

Ga jij studeren in Amsterdam? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Amsterdam

Ga je in Amsterdam studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Amsterdam en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Amsterdam

Amsterdam is een van de beste steden om te studeren. Wij schreven zelfs een heel artikel met redenen om in Amsterdam te studeren!

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Amsterdam

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Amsterdam Studentenstad.

Gezondheidszorg in Amsterdam

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Amsterdam staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.