Skip to main content
Tandarts Amsterdam

Als je in Amsterdam gaat wonen tijdens je studententijd is het wel zo handig om hier ook een tandarts te zoeken. Vaak moet je 1 keer per (half) jaar naar de tandarts voor controle, maar het kan ook gebeuren dat je een keer met spoed mondzorg nodig hebt. Dan is het wel zo fijn als je in de buurt terecht kunt en niet eerst naar de andere kant van het land moet met het ov.

Tandarts vinden in Amsterdam

Ga je in Amsterdam wonen en heb je geen zin om voor je tandarts op en neer te moeten reizen? Zoek dan een nieuwe tandarts in Amsterdam. Op de website zorgkaartnederland.nl vind je een overzicht van tandartsen in Amsterdam. Zo zie he gemakkelijk welke tandartsen er bij jou in de buurt zitten. Vraag ook eens aan andere studenten bij welke tandarts zij zitten. Misschien weten zij wel een goede tandarts bij jou in de buurt.

Als je een idee hebt van welke tandartsen er zijn, dan kun je wat extra onderzoek doen. Kijk eerst op de website van de tandarts of zij wel nieuwe patiënten aannemen. Als dit het geval is, dan kun je verder kijken. Lees bijvoorbeeld de recensies als deze er zijn. Ben je aanvullend verzekerd voor mondzorg? Dan is het ook belangrijk om te checken of de tandarts een contract heeft met jouw zorgverzekering. Als dit niet het geval is, krijg je misschien minder vergoed dan bij een tandarts die wel een contract heeft met je zorgverzekering

Overstappen van tandarts

Overstappen van tandarts is op elk moment mogelijk. Als de tandarts van jouw keuze nieuwe patiënten aanneemt, kun je je daar inschrijven. Meestal kan dit via een aanmeldformulier op de website van de tandarts. Als je aanvraag goedgekeurd is, moet je niet vergeten om je oude tandarts te bellen. Je geeft dan door per wanneer je overstapt naar de andere tandarts en waar zij jouw dossier naartoe kunnen sturen. 

Tip: vind ook een huisarts in Amsterdam.

Spoedtandarts in Amsterdam

Heb je in de avond of het weekend ernstige pijn aan je tanden? Dan kun je bij een spoedtandarts terecht. Er zijn meerdere spoedtandartsen in Amsterdam die je gemakkelijk via Google vindt. Houd er wel rekening mee dat een behandeling bij een spoedtandarts vaak een stuk duurder is!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Amsterdam Studentenstad

Amsterdam biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Amsterdamse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, een lijst van up-coming feestjes, toegangskorting bij evenementen, een verzameling van de beste kamers, toegang tot de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Amsterdam.

Studeren in Amsterdam

Ga jij studeren in Amsterdam? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Amsterdam

Ga je in Amsterdam studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Amsterdam en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Amsterdam

Amsterdam is een van de beste steden om te studeren. Wij schreven zelfs een heel artikel met redenen om in Amsterdam te studeren!

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Amsterdam

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Amsterdam Studentenstad.

Gezondheidszorg in Amsterdam

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Amsterdam staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.