Skip to main content
Huisarts in Amsterdam

Als je in Amsterdam gaat studeren en wonen, is het verstandig om ook een huisarts in Amsterdam te hebben. Mocht je last krijgen van gezondheidsklachten, dan weet je zeker dat je in de buurt terecht kunt.

Huisarts in Amsterdam vinden

Het is belangrijk om een huisarts in Amsterdam te vinden, waar jij je prettig voelt. Vraag ook om je heen bij welke huisarts andere studenten zitten, wellicht kunnen zij hun eigen huisarts aanraden. Als je een idee hebt van welke huisartsen er bij jou in de buurt zitten, dan kun je een kijkje op hun websites nemen. Check in ieder geval of de huisarts nieuwe patiënten aanneemt en welke faciliteiten er bij de praktijk zijn. Lees ook de recensies als deze er zijn, zo krijg je vaak een beter beeld van de huisarts. 

Veranderen van huisarts in Amsterdam

In Nederland mag je vrij van huisarts veranderen, op elk moment dat jij wil. Je hoeft hierbij niet, net als bij het overstappen van zorgverzekering, op een nieuw kalenderjaar te wachten. Als je huisarts van je keuze nieuwe patiënten aanneemt, kun je je meestal online via een aanmeldformulier inschrijven. Als je aanvraag is goedgekeurd, is het goed om even contact op te nemen met je oude huisarts. Geef aan dat je overstapt naar een andere huisarts en check meteen even of je dossier wordt opgestuurd naar de nieuwe huisarts. Je bent niet verplicht om een reden op te geven waarom je van huisarts verandert.

Tip: vind ook een tandarts in Amsterdam.

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Amsterdam Studentenstad

Amsterdam biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Amsterdamse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, een lijst van up-coming feestjes, toegangskorting bij evenementen, een verzameling van de beste kamers, toegang tot de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Amsterdam.

Studeren in Amsterdam

Ga jij studeren in Amsterdam? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Amsterdam

Ga je in Amsterdam studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Amsterdam en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Amsterdam

Amsterdam is een van de beste steden om te studeren. Wij schreven zelfs een heel artikel met redenen om in Amsterdam te studeren!

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Amsterdam

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Amsterdam Studentenstad.

Gezondheidszorg in Amsterdam

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Amsterdam staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.