Skip to main content

Gezondheidszorg in Amsterdam

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Amsterdam staat niet bekend om haar gezonde levensstijl. Wonen in een nieuwe studentenstad betekent dat je opnieuw op zoek moet naar de juiste gezondheidsinstanties, dit keer zonder advies van je ouders. Hoe vind je een tandarts, huisarts of ziekenhuis in Amsterdam? Waar kan je je laten testen op een soa? Wat kun je eigenlijk laten onderzoeken bij de GGD? Bestaat zorgtoeslag voor studenten? Hoe leid je eigenlijk een gezond (studenten)leven in Amsterdam?

Een overzicht van alle informatie die je nodig hebt om gezond te blijven óf te worden in Amsterdam.

Zorgverzekering afsluiten als student

Vanaf 18 jaar ben je wettelijk verplicht om een zorgverzekering af te sluiten en zorgpremie te betalen. Daarom moet je een zorgverzekering kiezen die goed bij jou past. Maar waar moet je als student eigenlijk op letten bij het afsluiten van een zorgverzekering? Wij hebben het voor je uitgezocht!

Zorgtoeslag: wat is het en hoe vraag je het aan?

De zorgtoeslag is een financiële ondersteuning bedoeld voor mensen met een laag inkomen, en die moeite hebben met het betalen van hun zorgpremie. Als student heb je daar vaak recht op!

Huisarts in Amsterdam

Als je in Amsterdam gaat studeren en wonen, is het verstandig een huisarts in Amsterdam te hebben. Hoe vind je een huisarts en mag je zomaar overstappen?

Tandarts Amsterdam

Als je in Amsterdam gaat wonen tijdens je studententijd is het handig om een tandarts in de buurt te hebben. Hoe vind je een tandarts? En waar let je op bij het zoeken naar een goede tandarts in Amsterdam?

Soa testen Amsterdam

Studenten lopen meer risico op een seksueel overdraagbare aandoening (soa). Het is daarom belangrijk dat je het veilig doet! Maar waar kan je in Amsterdam nou terecht als je denkt dat je toch een soa hebt opgelopen en hoe word je getest?

Gezondermeer

Vind je het uitdagend om er een gezonde leefstijl op na te houden als student in Amsterdam? Meer weten over gezond leven als student? Gezondheidsplatform Gezondermeer helpt je met gezonder eten, bewegen en nog veel meer. Dus waar wacht je nog op? Kom vandaag nog in actie!

GGD Amsterdam

De GGD is in Nederland verantwoordelijk voor het gezondheidsbeleid en de uitvoering hiervan. Bij GGD Amsterdam kun je als student onder andere terecht voor reisvaccinaties, informatie over seksualiteit en een soa-test.

Burn-out bij studenten

Steeds meer studenten krijgen verschijnselen of hebben last van een burn-out, omdat zij erg onder druk staan. Op deze pagina vind je meer informatie over hoe je een burn-out kunt herkennen, voorkomen of behandelen.

Depressie onder studenten

Dat ouderen vaker dan jongeren last hebben van depressieve klachten, is een vooroordeel. Een depressie treft minstens even vaak jongeren, jongvolwassenen en millennials.

Eerste Hulp in Amsterdam

Met spoed zorg nodig in Amsterdam? Bekijk het overzicht van Spoedeisende Hulp, huisartsenposten en spoedapotheek inclusief contactgegevens in Amsterdam.

Alles Oké? Supportlijn

De Alles Oké? Supportlijn biedt laagdrempelige support aan iedereen tussen de 18 en 24 jaar als het even niet zo lekker gaat. Het is gratis, anoniem en je zit nergens aan vast. Benieuwd hoe het werkt?

Amsterdam Studentenstad

Amsterdam biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Amsterdamse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, een lijst van up-coming feestjes, toegangskorting bij evenementen, een verzameling van de beste kamers, toegang tot de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Amsterdam.

Studeren in Amsterdam

Ga jij studeren in Amsterdam? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Amsterdam

Ga je in Amsterdam studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Amsterdam en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Amsterdam

Amsterdam is een van de beste steden om te studeren. Wij schreven zelfs een heel artikel met redenen om in Amsterdam te studeren!

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Amsterdam

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Amsterdam Studentenstad.

Gezondheidszorg in Amsterdam

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Amsterdam staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.