Skip to main content
Milou
Milou

Tijdens mijn afstuderen ben ik begonnen met het schrijven van blogs. Inmiddels ben ik afgestudeerd en aan het ontdekken ‘wat nu verder’. Over een aantal maanden vlieg ik naar Azië en begin ik aan mijn reis door Maleisië, Vietnam en Indonesië. Of ik nog ga doorstuderen? Ik denk het wel! Het is al jaren mijn droom om documentairemaakster te worden, dus wie weet is een filmopleiding de nieuwe stap in mijn leven. Momenteel ben ik verantwoordelijk voor de content- en social planning en de coördinatie van commerciële partnerships. Daarnaast schrijf ik regelmatig blogs!

Heb je een vraag? Mail mij dan op bloggers@studentensteden.nl t.a.v. Milou

Lees hieronder al mijn blogs!

Alle blogs van Milou


 • Do’s & don’ts van het studentenleven

  Het studentenleven is meer dan alleen studeren. Je gaat voor het eerst op kamers. Je zorgt voor je eigen financiën. Je maakt nieuwe vrienden en vindt misschien wel een nieuwe liefde.... • Hoe is het om antikraak te wonen (interview)

  Maya is een 22 jarige communicatie student die een tijdje antikraak heeft gewoond. Twijfel jij nog of je antikraak wil wonen? Wij hebben Maya ondervraagd hoe het haar beviel en wat zij de voor-en nadelen vindt. • Alles wat jij wilt weten over een ontgroening!

  De ontgroening is niet altijd een pretje, maar ik ga je vertellen wat het in grote lijnen inhoudt zodat je stiekem al een beetje voorbereid bent. Jij komt die dagen lachend door! • De mooiste studentenhuizen van de wereld

  Geen zin om naar buiten te gaan? Daar hoeven deze studenten zich niet druk om te maken. Met een korte wandeling naar het einde van de gang kunnen zij genieten van verschillende faciliteiten die het studentenhuis te bieden heeft. Wij delen hier de mooiste studentenhuizen van de wereld met jou! • Let op: online kaartjes kopen

  Opgelicht worden is nooit leuk, maar laatst ben ik opgelicht voor €450 euro. In dit artikel geef ik tips, zodat jullie dit hopelijk niet overkomt! • Slimme studentikoze bespaartips!

  Zou je graag meer geld overhouden voor leuke dingen of wil je ook nog sparen voor een heerlijke vakantie? Dan heb je misschien wel wat aan deze bespaartips! • Deze september festivals je mag niet missen!

  De maand september staat weer bomvol gepland met de leukste evenementen. Pak je agenda er snel bij en lees in dit artikel alles over de evenementen in september waar jij bij moet zijn! • Hoe vind je een stage?

  Het vinden van een stage kan soms nog een flinke uitdaging zijn. Het is belangrijk dat je alle dingen die je op school geleerd hebt in de praktijk kunt leren toepassen. Wij geven jou tips die kunnen helpen met het vinden van een stage! • 5 life hacks waar je veel geld mee bespaard

  Aan het einde van de maand vraag ik me altijd af waar mijn geld is gebleven. Herken je dit? Lees dan vooral het artikel hieronder! • How to: je eerste schooljaar van je studie overleven

  Yay, het is zo ver! In september ga jij beginnen aan een studie. Als het goed is, heb je van tevoren *goed* research gedaan en ga je aan de slag met iets waar je zin in hebt! Ik geef je vandaag tips waar je écht iets aan hebt tijdens je eerste jaar. • Drie simpele ideeën waar miljoenen mee zijn verdiend

  Alweer door je stufi heen? Veel miljoenenbedrijven zijn begonnen met een simpel idee. Een middagje brainstormen kan dus zomaar jouw eerste miljoen opleveren! • Internationale stage zonder naar het buitenland te gaan?

  Stage lopen in het buitenland kan een hele bijzondere ervaring zijn. Je ontmoet nieuwe mensen uit allemaal verschillende landen en leert een nieuwe cultuur kennen. Toch is het niet altijd mogelijk om naar het buitenland te gaan. • Bizar verhaal: opgelicht

  Een tijdje terug wilde ik graag naar een festival, maar helaas waren alle kaarten al uitverkocht. Daarom ging ik een week van tevoren op de Facebookpagina van dit festival kijken of er misschien kaartjes verkocht werden. • Deze studentensteden zijn het leukst om te wonen!

  Van plan om de zolderkamer van je ouders te verlaten en al je dierbare spullen te verkassen naar een bruisende studentenstad in Nederland? Wij hebben de leukste (en stiekem ook wel de bekendste) studentensteden op een rijtje gezet. • Calorieën verbranden doe je zo!

  Nu ook de zon om de hoek komt kijken en de temperaturen stijgen, is de kans groot dat de kledingstukken steeds korter en minder worden. De vraag is dan natuurlijk: is jouw lichaam al zomer klaar? • Hoe zorg je goed voor jezelf tijdens je studententijd?

  Feestjes, festivals en colleges: je hebt het er als student maar druk mee! Veel studenten proberen zo veel mogelijk activiteiten in een dag te proppen. Hierdoor vergeet je af en toe goed voor jezelf te zorgen. Toch is het wel belangrijk een beetje lief voor jezelf en je lichaam te zijn! In dit artikel geef ik je daarom een paar handige tips waardoor het een stuk makkelijker wordt om goed voor jezelf te zorgen tijdens je studententijd. • 7 Tips om je kamer met beperkt budget in te richten

  In dit artikel lees je alles over hoe jij het beste je studentenkamer kunt richten! • Lifehacks: de wintereditie

  'Sometimes the cold weather gets the best of you'.. Ondanks dat Mr. Winter zijn charmes heeft, kan hij af en toe flink lastig zijn. Thank god voor lifehacks! Deze fijne tips & tricks zorgen ervoor dat je leven af en toe net wat makkelijker wordt gemaakt. Volg deze Winter Hacks en wordt binnen no time een echte ‘winter survivor’. Kou, sneeuw & ijs? Kom maar op! • Stage in het buitenland: New York!

  Stages in het buitenland zijn hot! De afgelopen jaren kiezen steeds meer studenten voor een stage in het buitenland. Met een stage in het buitenland kun je naast ervaring opdoen in het bedrijfsleven ook een nieuwe taal, cultuur en land ontdekken. In dit artikel vertellen Maaike en Dainara van alles over hun stage in ‘the Capital of the World’, New York! • Vijf gezonde ontbijtjes die iedereen kan maken!

  Is jouw lichaam al klaar voor de zomer? Dit zijn 5 gezonde, makkelijke ontbijtjes die je erbij kunnen helpen! • Je ouderlijk nest inruilen voor je eigen stek. Hoe pak je het aan?

  Wat studeren nog leuker maakt? Op jezelf wonen! Je zal de lekkere maaltijden en de wijsheid van je ouders af en toe missen, maar hiervoor krijg je eindeloze vrijheid terug. Hoe pak je dat ‘op jezelf wonen’ nu aan? Ik help je vandaag op weg!