Skip to main content
Maya
student blogger

Ik ben net afgestudeerd Communicatie Specialist, en technisch gezien geen student meer. Maar ik schrijf erg graag over mijn ervaringen en hoop dat jullie er wat aan hebben!

Heb je een vraag? Mail mij dan op bloggers@studentensteden.nl t.a.v. Maya

Lees hieronder al mijn blogs!

Alle blogs van Maya


 • Wat zijn studiegerelateerde bijbanen en nevenactiviteiten?

  Voor veel studenten zijn bijbaantjes niks meer dan een noodzakelijke inkomstenbron. Dit hoeft niet altijd zo te zijn. Probeer je studententijd zo goed mogelijk te benutten met behulp van een studiegerelateerde bijbaan en passende nevenactiviteiten!



 • Ondernemen tijdens je studie

  Steeds meer studenten besluiten naast hun opleiding een eigen onderneming te starten. Met veel ambitie, hard werken en natuurlijk een goed idee kan dit vele deuren openen voor studenten.



 • Wat houdt het behalen van je propedeuse in?

  Ga je beginnen aan een hbo-opleiding of wo-opleiding? Dan is het goed om te weten wat een propedeuse precies inhoudt! Lees hier álles wat je moet weten over je propedeuse.



 • Help! Waar is mijn motivatie?

  Je kent het wel: de zomervakantie is in zicht, het weer wordt steeds mooier en de studie steeds saaier… Ondanks dat je nog maar een klein stukje te gaan hebt, gaat alles steeds moeizamer. Toch moet je doorzetten! Maar hoe?



 • Student op kamers: heimwee

  Weinig eten, slecht slapen en hele dagen dagdromen over de familie, oude vrienden en huisdieren? Studenten die verhuisd zijn voor hun studie herkennen dit misschien wel: heimwee.



 • Boxing Day: Shoppen op tweede kerstdag?!

  Hier in Nederland gebruiken we tweede kerstdag om familie te bezoeken of om alle restjes van de dag ervoor op te maken. In de UK spreken ze niet van een ‘second Christmas day’, maar toch is 26 december voor hun erg speciaal. Bij ons zijn de meeste winkels gesloten op deze feestdag, maar in Engeland doen ze precies het tegenovergestelde!



 • Hoe kies je jouw studentenstad?

  Alsof het kiezen van een studie nog niet moeilijk genoeg is, sta je ook nog voor de keuze wáár je je opleiding gaat volgen. Nederland stikt van de leuke studentensteden en de meeste studies kan je op verschillende scholen/universiteiten volgen. Hopelijk helpt deze blog jou een beetje met het maken van een beslissing.



 • Lowbudget en leuk: haal het maximale uit de staycation

  Je bent vast wel bekend met het volgende dilemma: je wil de mooiste tijd van je leven hebben, maar je hebt er het budget niet voor. Niet getreurd! Ook als je geen geld hebt voor een verre reis, dan kan je het optimale uit je vakantie halen.



 • Middelbare school versus een vervolgopleiding: de verschillen

  Het moment dat je slaagt op de middelbare school, gaat er gigantisch veel voor je veranderen. Niet iedere middelbare school bereidt de studenten even goed voor op deze overgang en daarom leggen wij de grootste veranderingen hier nog even uit. Of je nou mbo, hbo of wo gaat doen.



 • De fases die je doorloopt op de dag dat je je scriptie uitslag krijgt

  Je zou denken dat je er inmiddels wel aan gewend was geraakt, maar niets is minder waar! Wachten op je beoordeling blijft spannend… De dag dat je je uitslag binnen krijgt, wordt een complete chaos.



 • Dit zijn dé must-reads van 2016!

  Het lijkt wel alsof 2016 pas net begonnen is, maar het jaar is al weer bijna afgelopen. Met je neus in de schoolboeken, papers en PowerPoints heb je misschien een aantal interessante boeken gemist. Hierom hebben wij de ‘must read’ boeken van 2016 nog even voor je op een rijtje gezet.



 • Easy vitamins: gezond je studententijd doorstaan

  We weten het allemaal: het studentenleven is een druk bestaan. Ondanks dat we nog jong zijn, is een gezonde voeding essentieel om goed te kunnen presteren! Wij hebben de belangrijkste weetjes over vitamines op een rijtje gezet.



 • Studentensteden zoekt uit: de verschillen tussen studieverenigingen, studentenverenigingen en sportverenigingen

  Als je nieuwe mensen wilt leren kennen tijdens je studententijd, dan is lid worden van een vereniging misschien nog niet zo’n gek idee. Maar wat voor soorten verenigingen zijn er? 



 • Proefstuderen: voor iedereen die nog twijfelt

  Ondanks de eindeloze stroom aan informatie blijft het moeilijk om zeker te weten welke studie bij jou past… Als je blijft twijfelen, dan staat je nog één ding te wachten: proefstuderen.



 • Is geld lenen tijdens je studie een goed idee?

  Wil je misschien geld lenen tijdens je studie? Denk daar vooral eerst goed over na! Het is erg belangrijk om na te gaan of je een lening nodig hebt of niet. En zo ja, hoeveel je nodig hebt. Voor velen is lenen bij Duo een redding, maar door anderen wordt deze optie flink misbruikt.



 • Meer voor minder: geld besparen op gezond eten

  We hebben het hier al eerder over gehad: gezonde maaltijden zijn van belang tijdens je studententijd. Omdat wij weten dat niet iedere student een fortuin op z’n bankrekening heeft staan, hebben wij een aantal bespaartips!



 • Fancy homemade lunches: lekker, makkelijk en goedkoop

  De kantines op school en de supermarkten in de buurt hebben altijd wel wat lekkers te bieden, maar die zijn best duur en niet altijd gezond. Hier heb je een aantal alternatieve lunches: lekkerder en gezonder.



 • Wat als je goede voornemens nu al in het water zijn gevallen?

  Lukt het je toch niet om iedere week te gaan sporten? Gaat het met je studie nog niet beter? Of lukt het je nog steeds niet om te stoppen met roken? Mochten jouw mooie plannen nog niet helemaal van de grond gekomen zijn, zijn hier een aantal tips die jou wellicht kunnen helpen! We hebben nog tijd zat, dus je hebt geen reden om het nu op te geven!



 • Wil jij deze winter de griep te snel af zijn?

  De ‘R’ zit voorlopig nog in de maand en dat betekent dat de griepjes en verkoudheden ons de baas zijn. Maar hoe komt het nou dat we zo vaak ziek worden in de herfst en winter? En hoe voorkomen we dat we ziek worden?



 • Wat verandert er voor studenten in 2017?

  Net als ieder jaar moeten we er enorm aan wennen dat we overal het nieuwe jaartal op moeten schrijven… Maar er verandert nog wel meer, zowel in ons voordeel als in ons nadeel. Wij hebben de belangrijkste vijf punten nog even op een rijtje gezet.



 • 5 manieren om je cookingskills te faken!

  We zitten al weer halverwege december en dat betekent dat we ons moeten voorbereiden op kerst en oud & nieuw! Iedereen zal hoge verwachtingen hebben over wat jij ze voorschotelt tijdens de feestdagen. Omdat wij weten dat niet iedereen een chef-kok is, zijn hier een aantal heel indrukwekkende gerechten (die stiekem ook supermakkelijk zijn).