Skip to main content
Joan
Joan

Het komende half jaar loop ik stage bij Studentensteden, dus je zal de komende maanden een hoop leuke blogs van mij voorbij zien komen!

Heb je een vraag? Mail mij dan op bloggers@studentensteden.nl t.a.v. Joan

Lees hieronder al mijn blogs!

Alle blogs van Joan


 • Zo ga je op zoek naar een goede werkgever in Amsterdam
  Sta je op het punt om af te studeren? Let dan op deze 4 punten wanneer je op zoek bent naar een goede werkgever in het prachtige Amsterdam.


 • Herken de tekenen: symptomen van een mogelijke alcoholverslaving
  Een alcoholverslaving herkennen is de eerste stap naar herstel. Hier lees je veelvoorkomende symptomen van een verslaving.


 • Een passende behandeling voor studenten met een medicijnverslaving
  Er zijn verschillende soorten verslavingen en één daarvan is medicijnverslaving. In deze blog vertellen we meer over medicijnverslaving en hoe CACN kan helpen.


 • Alles over een alcohol- of drugsverslaving tijdens je studie
  Van een pilletje op een festival of van net wat te veel alcoholische drankjes op een zaterdagavond kijken de meeste studenten niet meer op. Maar wanneer spreek je van een verslaving en wat kun je eraan doen?


 • Hoe gezond is thee en 4 tips
  Ook veel studenten drinken regelmatig thee, maar hoe gezond is dit eigenlijk? Lees hier alles over thee!


 • Back to School 2023 | Dit moet je weten!
  Yes! Eindelijk zomervakantie. Ook al wil je er liever niet aan denken, is het wel slim om komende tijd alvast schoolspullen in te slaan. Tijdens Back to School scoor je jouw schoolspullen met hoge kortingen.


 • Tips: zo vind je snel een (betaalde) stage
  Een leuke stageplek vinden is niet altijd even makkelijk. Wat wil je, waar kijk je en vooral: hoe en waar begin je de zoektocht? Hier lees je hoe je snel een leuke stageplek kunt vinden.


 • Zo bereid je je goed voor op je studie
  Als je gaat studeren moet je aan allerlei dingen denken. Studieboeken, een goede laptop en verzekeringen. Wij hebben de belangrijkste dingen voor je op een rijtje gezet, zodat je goed voorbereid aan je opleiding kan beginnen.


 • De gezonde voordelen van het volgen van een salsa workshop
  Dansen is niet alleen heel erg leuk, maar het is ook heel goed voor je fysieke en mentale gezondheid. In deze blog zetten we de voordelen van het volgen van een workshop salsa dansen op een rijtje.


 • Dit kun je worden met de studie Voeding en Diëtetiek
  Een diëtist roept al gauw een beeld op van een persoon die de hele dag door mensen adviseert over hoe ze moeten afvallen. En waar dit misschien voor een deel klopt, strekt diëtetiek tegenwoordig veel verder dan je denkt. Lees hier alles over de opleiding Voeding en Diëtetiek.


 • Deze 4 noodnummers moet je in je telefoon opslaan
  Ben je als student net naar Amsterdam verhuisd? Dan zijn er allerlei zaken waar je aan moet denken om je nieuwe leven hier volledig op de rit te krijgen. Een van de dingen is het opslaan van noodnummers voor wanneer er iets faliekant misgaat. Maar welke nummers kun je het beste opslaan?


 • Oud goud verkopen - zo kun je makkelijk extra geld verdienen
  Heb je nog oud goud liggen thuis? Bijvoorbeeld oude sieraden die je niet meer draagt. Daar kun je makkelijk extra geld mee verdienen. Hier leggen we je uit hoe oud goud verkopen precies werkt en waar je op moet letten.


 • Feesten voor diversiteit: Gay Pride Amsterdam 2023
  De Gay Pride in Amsterdam is een viering van diversiteit, liefde en acceptatie die elk jaar in de stad wordt gehouden. Dit jaar vindt het evenement plaats in juli en zal er een scala aan feesten, optochten en andere activiteiten plaatsvinden. Wil je meer weten over de Gay Pride? Lees dan verder!


 • Ergonomisch werken: 4 tips voor een gezonde studieplek
  Krijg jij last van je rug of nek na een dagje thuis werken of studeren? Grote kans dat je niet ergonomisch genoeg werkt. Wij geven tips hoe jij je studeer- of werkplek ergonomisch kunt inrichten!


 • Welke studies zijn momenteel in trek in Amsterdam?
  Amsterdam is een van de populairste steden om te studeren. En dat is niet voor niks! Een bruisende stad en er zijn veel studies waar je uit kunt kiezen. Lees hier welke studies er nu populair zijn in Amsterdam!


 • Crypto kopen? Let hier dan op
  Crypto wordt steeds populairder. Ben jij ook nieuwsgierig geworden? Er zijn een aantal dingen waar je aan moet denken voordat je cryptomunten koopt.


 • Een motor in je studententijd
  Is het altijd al een grote droom van jou geweest om motor te rijden? Zo vrij als een vogel door het land heen rijden en makkelijk langs alle files scheuren. Hoe stoer zou het zijn als je een motor hebt tijdens je studententijd? Het kan!


 • Zo switch je makkelijk van studie
  Na lang wikken en wegen heb je eindelijk een keuze gemaakt voor een leuke studie. Helaas blijkt na het eerste jaar dat je de studie helemaal niet zo leuk vindt. Wat nu? Snel switchen van studie!


 • Koningsdag 2021
  Morgen is het weer zover: Koningsdag! Net als vorig jaar, is deze dag weer anders dan hoe we het kenden. Maar kom, laten we niet bij de pakken neerzitten! Er zijn genoeg leuke dingen om te doen tijdens Koningsdag.


 • kado in amsterdam
  Originele cadeaus om te laten bezorgen in Amsterdam
  Is er iemand jarig of ziek, of heeft iemand een nieuw huis: een cadeautje geven is altijd een goed idee! Ik heb voor jou een aantal leuke cadeaus op een rijtje gezet, zodat jij binnenkort iemand snel en origineel kunt verrassen!


 • Deze kosten heeft een thuiswonende student

  Er komt een spannende tijd aan: jouw zoon of dochter gaat studeren. Studeren kost veel geld, dat weten we, maar welke kosten komen er precies bij kijken?