Skip to main content
Eline
Eline

Nog flink aan het worstelen om dat felbegeerde papiertje binnen te harken, maar het einde van mijn studie Communicatie is in zicht. Ik ben een zonaanbidder met een enorm zwak voor een lekker wijntje en veel gezelligheid, maar ook altijd te porren voor potje tennis of een uurtje zweten in de sportschool. Aangezien mijn eigen studententijd vrij rustig was, help ik jou graag op weg er wel het maximale uit te halen. Je weet wat ze zeggen: je studententijd is de beste tijd van je leven.

Heb je een vraag? Mail mij dan op bloggers@studentensteden.nl t.a.v. Eline

Lees hieronder al mijn blogs!

Alle blogs van Eline


 • 4 dingen die je kunt doen zonder de deur uit te hoeven

  Sneeuw, kou, storm of regen, ik kom het huis niet uit. De deur op slot en gordijnen dicht, mij niet gezien. Er zijn genoeg leuke en iets wat nuttigere dingen die je kunt doen binnen de deuren! • De grootste voordelen van student zijn (deel 1)

  De meeste studenten dromen van een leuke baan, maar zodra ze afgestudeerd zijn beseffen ze ineens dat het studentenleven zo verkeerd nog niet was. Geniet nog maar even van je studentenleven, want voor je het weet heb je een baan en verlang je ontzettend terug naar je studententijd. • De grootste voordelen van student zijn (deel 2)

  Naast de praktische voordelen van het student zijn, die vooral geldbesparend zijn, heeft het studentenleven nog veel meer fijne aspecten. Feestje hier, biertje daar! Maar wat zijn nou de grootste voordelen? Lees snel verder! • Eline's avonturen (deel 1)

  Heb jij een tussenjaar (ook wel een breekjaar genoemd)? Dan is de volgende vraag: wat nu? Het is tijd voor een nieuwe stap, een nieuwe uitdaging. Want kies je voor een verre reis of ga je een jaar werken? Of ga je net als Eline deze twee combineren en vrijwilligerswerk doen in een ver land? Lees dan verder voor al Eline’s avonturen. • Ga je op reis? Deze 4 types kom je sowieso tegen!

  Ga jij een grote reis maken? Dan verzeker ik je dat je deze vier types gaat tegenkomen tijdens jouw reis. • Tips van een recruiter voor een succesvolle sollicitatie

  We schreven al eens een artikel over hoe je de perfecte CV in elkaar flanst, maar vandaag bekijken we het eens van de andere kant. Want waar kijkt een recruiter nou eigenlijk naar? Met deze tips schrijf je de perfecte sollicitatiebrief en CV. • 5 dingen waardoor jij gegarandeerd jouw droombaan krijgt

  Sinds een aantal dagen mag ik mij officieel afgestudeerd noemen. Na vele brieven en vele afwijzingen mag je dan eindelijk op gesprek komen. Maar wat nu? Wat moet je tijdens dit gesprek zeggen of vragen? Wij gaan je helpen! • Zo blijf je gemotiveerd tijdens het studeren!

  Eigenlijk presteer ik ook gewoon het beste onder druk en tot nu toe is dat altijd redelijk goed gegaan. Overigens heb ik wel, tevergeefs, geprobeerd mezelf te motiveren tijdens de tentamenweken. Ik begon iedere nieuwe periode weer met de zin: dit keer ga ik echt mijn best doen. De afgelopen jaren heb ik dan ook aardig wat motivatietechnieken bedacht om mezelf op de been te houden. • Eline's avonturen (deel 2)

  Waarom vrijwilligerswerk? Maak je geen zorgen ik solliciteer niet naar de Nobelprijs voor de vrede, dus dit word geen eindeloze preek. Om eerlijk te zijn, vrijwilligerswerk is niet per sé iets waar ik al jaren van droom. • De 6 leukste reisbestemmingen buiten Azië

  Na mijn reis door Sri Lanka en Indonesië, kan Azië voor mij niet meer stuk. Toch is er buiten Azië ook nog zo veel moois te zien. Sinds de Azië gekte is losgebarsten, willen we dat nog wel eens vergeten. De volgende zes bestemmingen zijn buiten Azië en absoluut de moeite waard! • Tips voor een overzichtelijker leven

  Rust, ritme en regelmaat. De drie factoren die goed zijn voor een baby, maar ook als je ouder bent kan het prima van pas komen. Je kent het wel, je hebt tentamenweek en bent veel te laat begonnen. De dag voor je tentamen leer je dag en nacht door, vergeet je te eten en te douchen en zit je uiteindelijk als een verloren kind achter je tentamenpapier... • De grootste studenten struggles

  Het studentenleven heeft een hele hoop voordelen: veel vrije tijd, korting bij de kapper en zonder schaamte met je katerkop bij een college gaan zitten. Toch zijn er ook genoeg struggles. Gegarandeerd dat deze struggles je meer dan bekend voorkomen… • 5 beauty hacks waar je blij van wordt!

  Beauty hacks: die maken het leven toch zo veel makkelijker! Kijk soms volstaat een likje mascara en een knot op je hoofd, maar sommige gelegenheden vragen gewoon net om iets meer moeite. Dan kun je er natuurlijk voor kiezen om alle how-to's af te struinen op YouTube of je leest gewoon even de onderstaande hacks... • De grootste irritaties op social media

  De tijd dat we aan de lopende band uitnodigingen kregen op Facebook voor Candy Crush ligt gelukkig alweer even achter ons. In het rijtje grootste irritaties op social media ooit, komt deze namelijk zeker op nummer 1. Toch zijn er nog steeds genoeg dingen op social media waarvan je denkt: moet dit echt? • Wat spookt er door je hoofd als je terug komt van een mooie reis?

  Wat er door je hoofd gaat als je net terug komt van je reis? IK-WIL-TERUG! Dit zou in principe het einde van dit verhaal kunnen zijn, maar hé zo zit het leven natuurlijk niet in elkaar. Laten we bij het begin beginnen… • Zo vind je een toffe stage!

  Rond februari is het weer zover, half studerend Nederland gaat op zoek naar een leuke stageplek. De concurrentie is groot en daarom kun je beter maar een aantal opties hebben. Spreid je winkansen! Hoe je de perfecte, leuke en ook nog leerzame plek gaat vinden? Daar ga ik je nu een aantal tips voor geven. • Hoe hou ik aan het eind van de maand geld over?

  Misschien is je geld opgegaan aan kerstcadeaus of heb je het de lucht ingeschoten met oud&nieuw, hoe dan ook je bent en blijft een arme student. Met mijn bespaartips houdt je misschien wel wat salaris over aan het eind van de maand. Al is dat misschien wel heel optimistisch, laten we ieder geval zeggen dat je niet hoeft te lenen. Nieuwsgierig? lees snel verder! • Eline's avonturen (deel 3)

  Na tien weken kwam er dan echt een einde aan dit mooie avontuur. Dus pak de zakdoekjes er maar bij, want dit is de laatste ‘Eline’s avonturen’ die je gaat lezen. Ik hou de stemming er graag nog even in, dus sluit ik af met de hoogtepunten van de afgelopen weken! • De beste voornemens voor een nog leuker 2017

  Goede voornemens.. het feit dat in januari iedere loopband in de sportschool bezet is en er in februari weer ruimte zat is, zegt natuurlijk ook genoeg. Als we nu even die paar pondjes extra laten voor wat het is, dan kun je natuurlijk ook gewoon leuke goede voornemens bedenken. Zie het als een bucketlist om 2017 nóg leuker te maken dan 2016! • De 7 Instagram accounts waar je blij van wordt!

  Instagram, je kunt mij er uren op los laten! Of het nu foto’s zijn van vrienden, bekendheden, dieren of reizen zijn, ik kan me er kostelijk mee vermaken. Als je de huis, tuin en keuken foto’s van je vrienden wel weer even gezien hebt, klik dan vooral even door naar onderstaande accounts!